1) La descarga del recurso depende de la página de origen
2) Para poder descargar el recurso, es necesario ser usuario registrado en Universia


Opción 1: Descargar recurso

Detalles del recurso

Descripción

Aquest Projecte Final de Grau té com a objectiu principal realitzar una diagnosi exhaustiva sobre l’estatde l’edifici analitzant les diferents etapes de la seva història i les lesions que té en l’actualitat per poderservir d’ajut a posteriors projectes de rehabilitació que puguin realitzar-se.L’hotel-balneari de Sanillés està situat al municipi de Lles, a la comarca de la Cerdanya. L’edifici es vaconstruir l’any 1876 mitjançant sistemes tradicionals en els quals s’utilitzaven materials de la zona compoden ser pedres de granit o bé fusta de pi silvestre. En aquella època la finca disposava de cinc fontstermals on hi brollava aigua amb diferents tipus de components minerals. Aquesta diversitat de mineralsen les aigües va fer que el balneari en pocs anys es convertís en un dels principals racons d’estiueig delPirineu català.L’any 1946 la família Pascual va adquirir l’edifici i va decidir reformar-lo i ampliar-lo. L’arquitecte queva realitzar el projecte era el senyor Climent Maynés i Gaspar. A partir d’aquest moment l’edificideixaria de ser un balneari i es convertiria en un hotel.Al cap d’unes dècades, concretament l’any 1993, l’edifici passà a mans de l’Institut TerapèuticInternacional de Catalunya, gestionat pel senyor Hug Coats i la senyora Nadya Coats. En aquell momentl’edifici ja es trobava afectat per algunes lesions produïdes per la falta de manteniment i això va fer quedecidissin començar a reformar algunes de les seves zones. Cal dir que la reforma no es va finalitzar ique algunes zones de l’edifici van quedar afectades a causa de les intervencions.Actualment l’edifici està afectat per un gran nombre de lesions, algunes de gran importància. Les mésdestacables són les filtracions d’aigua provinents de la coberta i l’atac a les bigues d’insectes biòtics.Per poder sanejar les lesions de l’edifici dictarem una sèrie de recomanacions per a futures intervencionsque es puguin dur a terme.L’autor que durà a terme aquest estudi és l’ estudiant Miquel Munt Soldevila, del Grau en Enginyeria del’Edificació de la Universitat Politècnica de Catalunya a l’Escola Politècnica Superior d’Edificació deBarcelona.

Pertenece a

RECERCAT  

Autor(es)

Munt Soldevila, Miquel - 

Id.: 55281027

Idioma: cat  - 

Versión: 1.0

Estado: Final

Palabras claveÀrees temàtiques de la UPC -  Arquitectura -  Composició arquitectònica - 

Tipo de recurso: info:eu-repo/semantics/bachelorThesis  - 

Tipo de Interactividad: Expositivo

Nivel de Interactividad: muy bajo

Audiencia: Estudiante  -  Profesor  -  Autor  - 

Estructura: Atomic

Coste: no

Copyright: sí

: Open Access

Requerimientos técnicos:  Browser: Any - 

Fecha de contribución: 19-mar-2013

Contacto:

Localización:

Otros recursos que te pueden interesar

  1. Vivienda moderna, vivienda mínima. Análisis y proyecto (2 de 3) Este trabajo va a estudiar la relevancia de la gran labor que la revista Hogar y Arquitectura realiz...
  2. Vocabulario bilingüe de Arquitectura Gótica Trabajo de terminología sistemática sobre la arquitectura gótica en inglés y español.
  3. El Romeral De San Marcos: El Jardín Experimental De Leandro Silva El Romeral De San Marcos: El Jardín Experimental De Leandro Silva
  4. El jardín renacentista en Segovia: Los siglos XVI y XVII La ciudad de Segovia se ha caracterizado tradicionalmente por una profunda relación con su medio nat...
  5. Contra el hambre de vivienda: soluciones tecnológicas latinoamericanas Contra el hambre de vivienda: soluciones tecnológicas latinoamericanas

Otros recursos de la mismacolección

No existen otros recursos

Aviso de cookies: Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, para análisis estadístico y para mostrarle publicidad. Si continua navegando consideramos que acepta su uso en los términos establecidos en la Política de cookies.