Recursos de colección

DEA @ DEENK (197.675 recursos)

Multidisciplinary repository to represent scientific life of the University of Debrecen and to archive regionally important documents of the Library.

Hallgatói dolgozatok (GTK)

Mostrando recursos 1 - 20 de 94

 1. Rendezvényszervezés és konferenciaturizmus a Hotel Lycium Debrecenben

  Lajtos, Gabriella
  Záródolgozatom a témakör általános fogalmain kívül, a lehető legtöbb információt adják magáról a Hotel Lycium Debrecenről.Fontosnak gondoltam, hogy a szállodát kívülről, belülről bemutathassam, hogy egységes képet nyújthassak adottságokról, jellemzőkről. A szervezés és lebonyolítást a kiválasztott rendezvényen szerzett tapasztalataim, megfigyeléseim alapján próbáltam szemléltetni.Célom, hogy bemutassam mennyire összetett és nehéz folyamat a rendezvényszervezés, milyen sok részleg együttműködésére van szükség, ahhoz hogy minden gördülékenyen menjen, és persze mindenki elégedett legyen. az ügyfél és a vendég szívesen térjen vissza egy másik alkalommal egy újabb rendezvénnyel a szállodába. Hiszen a legjobb ajánlólevél egy sikeres rendezvény kivitelezése egy következő rendezvényhez.

 2. Önköltségszámítás az AVE Ásványvíz Gyártó és Forgalmazó Kft-nél

  Magyar, Dóra
  Dolgozatomban az AVE Ásványvíz Kft. önköltségi számítását mutatom be.

 3. A könyvelői feladatok bemutatása a Pure Energy Kft-nél, a mezőgazdasági könyvelés példáján keresztül

  Szopkó, Tímea Irma
  Záródolgozatomban bemutatásra került az általam gyakorlati helynek választott Pure Energy Kft megalakulása, fejlődése, szerkezete. Az ott tanult könyvelési tevékenység folyamatát mutatom be. Külön részletezem a könyvelés egyes lépésit. Kitérek a mezőgazdasági ágazat, azon belül az őstermelői tevékenységet folytatók adózási lehetőségeire a könyvelésben. Ismertetem a mezőgazdasági könyvelés sajátosságait. A Pure Energy Kft könyvelőirodája, Karcag egyik legsokoldalúbb ügyfélkörével rendelkezik.

 4. Az OTP Bank Nyrt. vállalkozói számlái és a vállalkozói számlanyitás

  Szabó, Kamilla
  A záródolgozatom témája az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett vállalkozói számlák. Először a gyakorlati hely bemutatásával kezdem a dolgozatot. Bemutatom még ezen kívül a vállalkozások különböző formáit is. Illetve, hogy mikor minősül egy vállalkozás kis- és középvállalkozásnak. Végezetül pedig egy összegzéssel zárom a dolgozatot.

 5. Kulturális turizmus Debrecenben

  Szilágyi, Daniella
  A dolgozatom első részében a gyakorlati félévben szerzett tapasztalataimat foglaltam össze, melyet a Malom Hotelben töltöttem. A dolgozatom fő célja a hotel működésének bemutatása és a kulturális turizmus jelentősége Debrecenben.

 6. Bor és Gasztronómia egy Családias Hotelben

  Pella, Sebestyén Márk
  A dolgozatomban a borok és gasztronómia kapcsolatát vizsgáltam, ezen belül a magyaros jellemzőket, illetve a Hotel Platán****-ban megrendezésre került rendezvényekről irtam, és a turisztikai lehetőségeiről

 7. A fogászati turizmus bemutatása a Boutique Hotel Kristály és az Ép-Dent klinika alapján

  Felföldi, Renáta
  Záró dolgozatom témája a fogászati turizmus elemeinek bemutatása az Ép-dent fogászati klinika példáján. A 14 hetes szakmai gyakorlatomat a Boutique Hotel Kristályban töltöttem, amely szoros kapcsolatban áll a fogászati klinikával. Záró dolgozatomban említést teszek a turizmus fogalmi megközelítéseiről, a turizmus legfontosabb termékeiről, illetve röviden bemutatom Debrecen és vonzáskörzetének turizmusát. Bemutatom a gyakorlati helyemet, majd a munkaköreimet. Munkaköreim közzé tartozott a recepciós munkakör, a reggeliztetés, a szobaasszonyi teendők ellátása. Írok az egészségturizmus jellemzőiről. Bemutatom a fogászati turizmust Magyarországon, majd a az Ép-Dent Fogászati klinikát. Kitérek bővebben a klinika szolgáltatásaira, hiszen fontosnak tartom bemutatni, miért keresik fel debreceni klinikánkat a külföldi vendégek...

 8. Egy kereskedelmi vállalkozás vagyoni és pénzügyi helyzetnének elemzése a 2013-2016. évi beszámolok alapján

  Décsei, Nóra
  A Pénzügy és Számvitel felsőoktatási szakképzés keretében teljesítendő szakmai gyakorlatomat egy Tiszántúli fémhulladék kereskedelemmel foglalkozó felvásárló cégnél töltöttem, amelynek keretében 14 hét alatt betekintést nyerhettem cég működésébe. A szakdolgozatomban a cég 4 évre visszamenő adatai elemeztem vagyoni és pénzügyi szempontból, melyet most összegzek. Első lépésben a mérleget vizsgáltam és arra a megállapításra jutottam, hogy a mérlegfő összeg évről évre kevesebb Összegezve, ha vizsgált időszak kezdő (bázis) évét, vagyis a 2013-ast és a záró évet 2016-ost tekintjük, akkor jól láthatjuk, hogy a mérlegfőösszeg 36,88% csökkenést mutat (azaz 4305296 Euróval kevesebb lett az eszközünk).. A befektetett eszköz és a forgóeszköz évről évre felváltotta...

 9. A Hortobágyi Nemzeti Park turizmusa

  Nagyfejeő, Renáta
  Szakdolgozatomban a Hortobágyi Nemzeti Park turizmusát szeretném bemutatni, ahol a gyakorlati időmet töltöttem. Dolgozatomban kitérek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának feladatára, történetére. Dolgozatom főtémája a nemzeti park turizmusát szemlélteti, a turisztikai kínálat sokszínűségét. A nemzeti park előnyeit, hátrányait, fejlesztéseit illetve veszélyeit is szemléltetem benne. A téma fő része az ökoturizmus köré épül, annak környezeti,gazdasági és társadalmi hatásait bemutatva. Fontos szerepet tölt be munkámban a szezonalitás és a vendégszám alalulásának a helyzete, illetve a megvalósult fejlesztések hatására ez hogyan változik.a

 10. A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola gazdálkodása

  Baráthné Éliás, Tünde
  A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola gazdálkodásának bemutatása. Bemutatja az egyházi fenntartásból adódó sajátosságokat. Támogatási és elszámolási rendszerét. Elemzi az egyházi törvényből is adódó sajátosságokat.

 11. A debreceni Cartour Utazási Iroda és a sí turizmus.

  Nagy, Dóra
  A záródolgozatomat a gyakorlati helyemről, és az iroda fő kínálatáról a sí turizmusról írtam. Az irodában 6 hetet töltöttem el. Az irodában sok tapasztalatot és információt szereztem. Ezek segítettek a dolgozat megírásában. Illetve a kérdőívem, amelyet sokan töltöttek ki.

 12. A GSV Kereskedelmi Kft. logisztikai rendszerének bemutatása

  Kovács, Andrea
  Záródolgozatomban a GSV Kereskedelmi Kft. tevékenységét mutatom be. A logisztikai folyamatok vizsgálatával és elemzésével betekintést nyerhetünk a tüzép működésének folyamatába. A logisztikai folyamatokat részleteire bontva mutatom be. Először a logisztika részeként a marketinget ismertetem, mely szorosan kapcsolódik az értékesítés többi szakaszához. A beszerzés bonyolult és összetett folyamatának többféle módját külön mutatom be. Az áruátvétel, raktározás és árukiadás fontos szabályairól és rendszeréről is teszek említést, mely fontos logisztikai feladatokat igényel. A dolgozatom témájának befejező része a szállítás szervezése és ahhoz tartozó feladatok ismertetése, mely egyben az értékesítés utolsó szakasza is.

 13. Termelési logisztika az Alföldi Nyomda Zrt.-nél

  Budai, Erzsébet Erika
  A termelési logisztika az Alföldi Nyomda Zrt.-nél. Az Alföldi Nyomda Zrt. bemutatása. A termelési berendezések újulása. A logisztika divízionális csoportjainak meghatározása, bemutatása. A csoportokhoz kapcsolódó nyomdai gyakorlatom. Esetleges problémák fennállása.

 14. Az egészségturizmus területeinek bemutatása a Hotel Silver**** Superior példáján

  Papp, Cintia
  Záródolgozatomba ismertetem az egészségturizmust, a hozzá kapcsolódó fogalmakat, jellemzőit, valamint célcsoportjait. Bemutatom Hajdúszoboszló turisztikai jellemzőit, fő vonzerejét a hajdúszoboszlói gyógyvizet. Ezután pedig a Hotel Silver**** Superior példáján ismertetem a fő témámat, az egészségturizmust, ezen belül is a gyógy- és wellness turizmust. A végén pedig a 14 hetes szakmai gyakorlatom során elvégzett feladataim olvashatóak.

 15. Idegenvezetői és Csoportkísérői tevékenység a Villámtúra gyakorlatában

  Deák, Viktória
  Idegenvezetői tevékenység formája és jellemzőiről szól, egybekőtve a gyakorlattal eltöltött idővel és tapasztalatokkal.

 16. A KITE Zrt. alkatrész ellátása és kiszolgálása

  Horváth, Veronika
  A dolgozat célja, hogy átfogó képet adjon a KITE ZRt. alkatrész ellátásáról és kiszolgálásáról.

 17. A közbeszerzési eljárás elmélete és gyakorlata

  Geregely, Henrietta
  Záródolgozatomban bemutaton a szakmai gyakolrat során szerzett ismereteket, tapasztalatokat, majd ez után ismertetem a közbeszerzés fogalmát,fontosabb tudnivalóit. Továbbá a dolgoat fő témájaként részletezem egy egyszerű közbeszerzési eljárá.s folyamatát

 18. A borturizmus jelentősége Tokajban a Hotel Kelep***Superior bemutatásán keresztül

  Bartus, Fatime
  A dolgozat bemutatja Tokaj, illetve Tokaj-Hegyalja borturizmusának jelentőségét. Felsorolja Magyarország borvidékeit, a Tokaj-hegyaljait részletesen bemutatja. Összefoglalja milyen lehetőségeket kínál a borkedvelőknek. A SWOT-analízis megmutatta, hogy a kulturális turizmus és a borturizmus nagymértékben szerepet játszik a Hotel Kelep*** Superior fejlődésében és fejlesztésében. A dolgozatban található egy teszt eredménye, melyek a legkedveltebb borvidékek az országban. A dolgozat ismerteti a borturizmus fajtáit.

 19. A KITE Zrt. alkatrész ellátása és kiszolgálása

  Horváth, Veronika
  Dolgozat célja, hogy átfogó képet adjon a KITE ZRt alkatrész ellátásáról és kiszolgálásáról. Fontos, hogy az ehhez kapcsolódó tevékenységek és folyamatok részletes bemutatásra kerüljenek. Ezáltal szükséges,a KITE ZRt. felépítésének,működésének,tevékenységének,feladatának, John Deere-el való kapcsolatának ismertetése. Továbbá a John Deere gyorsjárat megrendelés folyamatának részletes felvázolása és az ehhez tartozó logisztikai folyamatok,elektronikus számlázás leírása.

 20. Online kereskedelem a Digitalkonál

  Gém, János
  Dolgozatom az internetes kereskedelemről szól napjainkban. Munkámból kiderül hogy kezdődött el az e-kereskedelem, milyen szerepe van a világ gazdaságban. Valamint hazánkban mennyire elterjedt. A dolgozatban bemutatom a Digitalko web áruházat, ahol a gyakorlatomat végeztem. Leírtam az ott végzet feladataimat, továbbá az ott szerzet tapasztalataimat. Tartalmaza azt is hogy milyen folyamatokon megy végig a termék hogy eljusson a megrendelőhöz.

Aviso de cookies: Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, para análisis estadístico y para mostrarle publicidad. Si continua navegando consideramos que acepta su uso en los términos establecidos en la Política de cookies.