Recursos de colección

DEA @ DEENK (197.415 recursos)

Multidisciplinary repository to represent scientific life of the University of Debrecen and to archive regionally important documents of the Library.

Mostrando recursos 1 - 20 de 26

 1. Rendezvényszervezés és konferenciaturizmus a Hotel Lycium Debrecenben

  Lajtos, Gabriella
  Záródolgozatom a témakör általános fogalmain kívül, a lehető legtöbb információt adják magáról a Hotel Lycium Debrecenről.Fontosnak gondoltam, hogy a szállodát kívülről, belülről bemutathassam, hogy egységes képet nyújthassak adottságokról, jellemzőkről. A szervezés és lebonyolítást a kiválasztott rendezvényen szerzett tapasztalataim, megfigyeléseim alapján próbáltam szemléltetni.Célom, hogy bemutassam mennyire összetett és nehéz folyamat a rendezvényszervezés, milyen sok részleg együttműködésére van szükség, ahhoz hogy minden gördülékenyen menjen, és persze mindenki elégedett legyen. az ügyfél és a vendég szívesen térjen vissza egy másik alkalommal egy újabb rendezvénnyel a szállodába. Hiszen a legjobb ajánlólevél egy sikeres rendezvény kivitelezése egy következő rendezvényhez.

 2. Kulturális turizmus Debrecenben

  Szilágyi, Daniella
  A dolgozatom első részében a gyakorlati félévben szerzett tapasztalataimat foglaltam össze, melyet a Malom Hotelben töltöttem. A dolgozatom fő célja a hotel működésének bemutatása és a kulturális turizmus jelentősége Debrecenben.

 3. Bor és Gasztronómia egy Családias Hotelben

  Pella, Sebestyén Márk
  A dolgozatomban a borok és gasztronómia kapcsolatát vizsgáltam, ezen belül a magyaros jellemzőket, illetve a Hotel Platán****-ban megrendezésre került rendezvényekről irtam, és a turisztikai lehetőségeiről

 4. A fogászati turizmus bemutatása a Boutique Hotel Kristály és az Ép-Dent klinika alapján

  Felföldi, Renáta
  Záró dolgozatom témája a fogászati turizmus elemeinek bemutatása az Ép-dent fogászati klinika példáján. A 14 hetes szakmai gyakorlatomat a Boutique Hotel Kristályban töltöttem, amely szoros kapcsolatban áll a fogászati klinikával. Záró dolgozatomban említést teszek a turizmus fogalmi megközelítéseiről, a turizmus legfontosabb termékeiről, illetve röviden bemutatom Debrecen és vonzáskörzetének turizmusát. Bemutatom a gyakorlati helyemet, majd a munkaköreimet. Munkaköreim közzé tartozott a recepciós munkakör, a reggeliztetés, a szobaasszonyi teendők ellátása. Írok az egészségturizmus jellemzőiről. Bemutatom a fogászati turizmust Magyarországon, majd a az Ép-Dent Fogászati klinikát. Kitérek bővebben a klinika szolgáltatásaira, hiszen fontosnak tartom bemutatni, miért keresik fel debreceni klinikánkat a külföldi vendégek...

 5. A Hortobágyi Nemzeti Park turizmusa

  Nagyfejeő, Renáta
  Szakdolgozatomban a Hortobágyi Nemzeti Park turizmusát szeretném bemutatni, ahol a gyakorlati időmet töltöttem. Dolgozatomban kitérek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának feladatára, történetére. Dolgozatom főtémája a nemzeti park turizmusát szemlélteti, a turisztikai kínálat sokszínűségét. A nemzeti park előnyeit, hátrányait, fejlesztéseit illetve veszélyeit is szemléltetem benne. A téma fő része az ökoturizmus köré épül, annak környezeti,gazdasági és társadalmi hatásait bemutatva. Fontos szerepet tölt be munkámban a szezonalitás és a vendégszám alalulásának a helyzete, illetve a megvalósult fejlesztések hatására ez hogyan változik.a

 6. A debreceni Cartour Utazási Iroda és a sí turizmus.

  Nagy, Dóra
  A záródolgozatomat a gyakorlati helyemről, és az iroda fő kínálatáról a sí turizmusról írtam. Az irodában 6 hetet töltöttem el. Az irodában sok tapasztalatot és információt szereztem. Ezek segítettek a dolgozat megírásában. Illetve a kérdőívem, amelyet sokan töltöttek ki.

 7. Az egészségturizmus területeinek bemutatása a Hotel Silver**** Superior példáján

  Papp, Cintia
  Záródolgozatomba ismertetem az egészségturizmust, a hozzá kapcsolódó fogalmakat, jellemzőit, valamint célcsoportjait. Bemutatom Hajdúszoboszló turisztikai jellemzőit, fő vonzerejét a hajdúszoboszlói gyógyvizet. Ezután pedig a Hotel Silver**** Superior példáján ismertetem a fő témámat, az egészségturizmust, ezen belül is a gyógy- és wellness turizmust. A végén pedig a 14 hetes szakmai gyakorlatom során elvégzett feladataim olvashatóak.

 8. Idegenvezetői és Csoportkísérői tevékenység a Villámtúra gyakorlatában

  Deák, Viktória
  Idegenvezetői tevékenység formája és jellemzőiről szól, egybekőtve a gyakorlattal eltöltött idővel és tapasztalatokkal.

 9. A borturizmus jelentősége Tokajban a Hotel Kelep***Superior bemutatásán keresztül

  Bartus, Fatime
  A dolgozat bemutatja Tokaj, illetve Tokaj-Hegyalja borturizmusának jelentőségét. Felsorolja Magyarország borvidékeit, a Tokaj-hegyaljait részletesen bemutatja. Összefoglalja milyen lehetőségeket kínál a borkedvelőknek. A SWOT-analízis megmutatta, hogy a kulturális turizmus és a borturizmus nagymértékben szerepet játszik a Hotel Kelep*** Superior fejlődésében és fejlesztésében. A dolgozatban található egy teszt eredménye, melyek a legkedveltebb borvidékek az országban. A dolgozat ismerteti a borturizmus fajtáit.

 10. Gasztronómia jelentősége a debreceni panziók életében

  Bun, Roland
  A dolgozat témája a kemping és gyógyfürdő szerepe Hajdúböszörmény turizmusában. A dolgozatot a témával kapcsolatos alapfogalmakkal vezettem be, majd a turizmussal foglalkoztam bővebben. Ezek utána dolgozat alaptémája a kemping és a gyógyfürdő következett. A dolgozat végén a szakmai gyakorlatomat mutattam be bővebben.

 11. A vendéglátás és a mozi kapcsolata napjainkban

  Bardóczi, Krisztina
  Záródolgozatomban a vendéglátás és a mozi kapcsolatát mutattam be. A turizmus, a szabadidő, a vendéglátás és a mozi témakörök részletezése után a gyakorlati helyemet és annak SWOT-analízisét szemléltettem. Végül magát a szakmai gyakorlatomat és annak folyamatát ismertettem.

 12. A turizmus szervezeti rendszere Debrecenben

  Nagy, Krisztina
  A záródolgozatom témája a jelenlegi magyarországi turizmus szervezeti rendszerén át a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület tevékenységének bemutatása, azon belül is kitérve a Tourinform iroda feladataira és marketingtevékenységeire.

 13. Konferenciaturizmus szerepe a Centrum Hotel*** Superior példáján keresztül

  Szabó, Dorottya
  A záródolgozatom témája a konferenciaturizmus szerepe Debrecenben a Centrum Hotel*** Superior példáján keresztül. Dolgozatomban bemutatom a gyakorlati helyemet biztosító szállodát, amely a város szívében helyezkedik el. A turizmus legfontosabb fogalmi megközelítéseivel is foglalkozom. Majd a hivatásturizmust illetve a konferenciaturizmust részletesen mutatom be. Ismertetem Debrecen turizmusát, ezen belül a város üzleti turizmusát is. A dolgozatomban különböző ábrákat, diagramokat illetve táblázatokat helyeztem el a témához kapcsolódóan.

 14. Thermál Hotel Szivek*** bemutatása, működése és a gyakorlat történései

  Stefán, Nikolett
  A dolgozatom témája az egészségturizmus bemutatása a Szálloda alapján.Elsőként a gyakorlati helyemet mutattam be, majd a gyakorlati feladataimat részleteztem. Ismertettem a szálloda szolgáltatásait, illetve a turisztikai tevékenységét. Szemléltettem a vendégforgalmat, a versenyhelyzetet és a szálloda SWOT analízisét.

 15. A tematikus szállodák szerepének bemutatása a Hotel Óbester**** pédáján keresztül

  Hörcsik, Zsófia
  Záródolgozatom témája a Debrecen szívében található Hotel Óbester**** bemutatása volt. Itt töltöttem el a 14 hetes gyakorlati időmet recepciós gyakornokként. A dolgozat első részében a szálloda fogalmát és funkcióit mutattam be, majd áttértem a tematikus hotelekre, melyekre igyekeztem híres külföldi és hazai példákat hozni. Dolgozatom fő részét a gyakorlati helyem bemutatása adja, ahol a szálloda felépítését és a vendégforgalmi adatokat elemeztem, majd a recepción töltött idő alatt megszerzett tapasztalataimra is kitértem.

 16. Rendezvényszervezés és catering a Bonus Party Service Kft gyakorlatában

  Nusser, Natália Zsuzsanna
  A dolgozat témája a gyakorlati félév tapasztalata, illetve a rendezvényszervezés elméleti háttere. Bemutatásra kerül a Bonus Party Service gyakorlatában a rendezvényszervezés és a catering.

 17. A kemping és gyógyfürdő szerepe Hajdúböszörmény turizmusában

  Sallai, István
  A dolgozat témája a kemping és gyógyfürdő szerepe Hajdúböszörmény turizmusában. A dolgozatot a témával kapcsolatos alapfogalmakkal vezettem be, majd a turizmussal foglalkoztam bővebben. Ezek utána dolgozat alaptémája a kemping és a gyógyfürdő következett. A dolgozat végén a szakmai gyakorlatomat mutattam be bővebben.

 18. A Hotel Silver bemutatása a gyógyturisztikai szolgáltatások vonatkozásában

  Guba, Emese
  Záródolgozatom a gyógyturizmusban kínált szolgáltatásokat mutatja be a gyakorlati helyem példáján keresztül.A dolgozat első felében ismertetem a Hotel Silver**** superiort. Szó esik ezen kívül Hajdúszoboszló és Magyarország gyógyturisztikai szolgáltatásairól. Végezetül a szálloda kínálatát, SWOT-analízisét, jövőbeli fejlesztéseit taglalom.

 19. A gasztroturizmus elemeinek bemutatása a Sipos Imréné Cukrászda és Fagyizó példája alapján

  Papp, Anett
  A dolgozatom témája a gasztroturizmus bemutatása. A dolgozatomban kitérek az elemeire illetve hatásaira és célcsoportjaira. Bemutatom a cukrászda kínálatát és különböző szolgáltatásait. Bemutatom, hogy a gyakorlati időm alatt milyen feladatokat végeztem el. A torták, sütemények és fagylaltok készítésének technikáját is bemutattam. Ezeken kívül a cukrászda főbb specialitásait.

 20. A Wellness turizmus főbb jellemzői az Erdőspuszta Club Hotel**** gyakorlatában

  Szabó, Lajos
  A záródolgozat a Wellness-turizmusról, mint turisztikai termékről az egészségturizmuson belül, szól, amelyet egy konkrét szállodában végzett gyakorlat alapján mutat be.

Aviso de cookies: Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, para análisis estadístico y para mostrarle publicidad. Si continua navegando consideramos que acepta su uso en los términos establecidos en la Política de cookies.