Recursos de colección

DEA @ DEENK (207.230 recursos)

Multidisciplinary repository to represent scientific life of the University of Debrecen and to archive regionally important documents of the Library.

Mostrando recursos 1 - 20 de 23

 1. Az optimális adózástól a szervezett adócsalásig

  Bardóczi, Barbara
  Napjaink egyik sokat foglalkoztatott kérdésévé vált, hogy mi lehet az oka az elmaradt adóbevételeknek, azáltal, hogy az utóbbi évtizedekben az adócsalás, illetve enyhébb változata az adóelkerülés egyre jelentősebb problémává vált világszerte. A költségvetésbe befolyó adók összessége önadózás formájában kerül befizetésre, emiatt az adórendszer működése nagymértékben ki van téve a vállalkozások adózói magatartásából származó negatív hatásoknak. Lehetővé teszi az adókijátszások szerepének lehetőségét.

 2. Az elektromos autók, mint alternatívák szerepe a fenntartható fejlődésben

  Antal, Norbert László
  A dolgozatomban az elektromos autók szerepéről mint egy alternatíváról volt szó az iparágon belüli fenntartható fejlődésben.

 3. A videojátékok piaca és fogyasztói

  Mile, Alexandra
  Szakdolgozatomban bemutatásra kerül többek között a videojátékok piacának bemutatása, beleértve a videojáték-ipar kialakulását, a globális videojátékok piacának jelenét, online értékesítését és néhány, véleményem szerint kiemelendő üzleti modellt, amely jelentős hatással van a videojáték-piacra.

 4. A GSV Kereskedelmi Kft. logisztikai rendszerének bemutatása

  Kovács, Andrea
  Záródolgozatomban a GSV Kereskedelmi Kft. tevékenységét mutatom be. A logisztikai folyamatok vizsgálatával és elemzésével betekintést nyerhetünk a tüzép működésének folyamatába. A logisztikai folyamatokat részleteire bontva mutatom be. Először a logisztika részeként a marketinget ismertetem, mely szorosan kapcsolódik az értékesítés többi szakaszához. A beszerzés bonyolult és összetett folyamatának többféle módját külön mutatom be. Az áruátvétel, raktározás és árukiadás fontos szabályairól és rendszeréről is teszek említést, mely fontos logisztikai feladatokat igényel. A dolgozatom témájának befejező része a szállítás szervezése és ahhoz tartozó feladatok ismertetése, mely egyben az értékesítés utolsó szakasza is.

 5. Termelési logisztika az Alföldi Nyomda Zrt.-nél

  Budai, Erzsébet Erika
  A termelési logisztika az Alföldi Nyomda Zrt.-nél. Az Alföldi Nyomda Zrt. bemutatása. A termelési berendezések újulása. A logisztika divízionális csoportjainak meghatározása, bemutatása. A csoportokhoz kapcsolódó nyomdai gyakorlatom. Esetleges problémák fennállása.

 6. A KITE Zrt. alkatrész ellátása és kiszolgálása

  Horváth, Veronika
  A dolgozat célja, hogy átfogó képet adjon a KITE ZRt. alkatrész ellátásáról és kiszolgálásáról.

 7. A közbeszerzési eljárás elmélete és gyakorlata

  Geregely, Henrietta
  Záródolgozatomban bemutaton a szakmai gyakolrat során szerzett ismereteket, tapasztalatokat, majd ez után ismertetem a közbeszerzés fogalmát,fontosabb tudnivalóit. Továbbá a dolgoat fő témájaként részletezem egy egyszerű közbeszerzési eljárá.s folyamatát

 8. A KITE Zrt. alkatrész ellátása és kiszolgálása

  Horváth, Veronika
  Dolgozat célja, hogy átfogó képet adjon a KITE ZRt alkatrész ellátásáról és kiszolgálásáról. Fontos, hogy az ehhez kapcsolódó tevékenységek és folyamatok részletes bemutatásra kerüljenek. Ezáltal szükséges,a KITE ZRt. felépítésének,működésének,tevékenységének,feladatának, John Deere-el való kapcsolatának ismertetése. Továbbá a John Deere gyorsjárat megrendelés folyamatának részletes felvázolása és az ehhez tartozó logisztikai folyamatok,elektronikus számlázás leírása.

 9. Online kereskedelem a Digitalkonál

  Gém, János
  Dolgozatom az internetes kereskedelemről szól napjainkban. Munkámból kiderül hogy kezdődött el az e-kereskedelem, milyen szerepe van a világ gazdaságban. Valamint hazánkban mennyire elterjedt. A dolgozatban bemutatom a Digitalko web áruházat, ahol a gyakorlatomat végeztem. Leírtam az ott végzet feladataimat, továbbá az ott szerzet tapasztalataimat. Tartalmaza azt is hogy milyen folyamatokon megy végig a termék hogy eljusson a megrendelőhöz.

 10. E-mentes termékek vásárlási és fogyasztási szokások vizsgálata a Nádudvari Élelmiszer Kft adalékmentes marketingkampányán keresztül

  Kárai, Lilla Virág
  Záródolgozatom a Nádudvari Élelmiszer Kft marketingkampányán alapul. A nádudvari E-szám mentes tejtermékek marketingtervét dolgoztam ki. Dolgozatomban bemutatom a vállalatot, annak működését, termékeit (külön kitérve az adalékanyag mentes tejtermékekre), valamint az E-számok létrejöttét és jelentését is leírom. Egy reprezentatív felmérést is végeztem, kérdőív formájában, melyben az E-szám mentes élelmiszerek vásárlási és fogyasztási szokását vizsgáltam és elemeztem.

 11. B.S.Agro Bt. kereskedelmi élete

  Pregun, Anita
  A B.S. Agro Bt. kereskedelmi életének bemutatása. Számlák és nyugták jellemzői, kötelező elemei. NAV által bevezetett pénztárgépek. A logisztika és az ellátási lánc ismertetése. Növény védőszerek kategóriába való sorolása. A betéti társaság árubeszerzése.

 12. Elektronikus kereskedelem

  Kelemen, István
  A záródolgozatom az elektronikus kereskedelemről szól. Bemutatom a gyakorlati helyemet és az ott elvégzett feladataimat. Ismertetem az elektronikus kereskedelmet, ennek a típusait, illetve hogy milyen előnyei és hátrányai vannak. Végezetül pedig összegzem a leírtakat.

 13. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kötelespéldány feldolgozás optimális folyamatának kialakítása

  Papp, Mária
  A záródolgozat a DEENK kötelespéldány állományának áttanulmányozásáról szól.A legnagyobb probléma minden egységben a raktározással és szállítmányozással kapcsolódott össze.Ennek a problémának a logisztikai feltárása és újra gondolása volt a fő téma.Külön diagramokon és táblázatokon szemléltettem a DEENK hivatalos állományait. Az áttanulmányozást követően három lehetséges megoldást vázoltam fel amiknek kifejtettem az előnyeit és hátrányit is. A dolgozat végén kifejtettem, hogy szerintem melyik megoldás lenne a legcélravezetőbb és költséghatékonyabb.

 14. A Trans-Sped Kft. vállalati arculata

  Reszegi, Richárd
  A vállalati arculat az, amit a fogyasztó először lát a cégről. Egy vállalkozás életének szerves elemét képezi az arculata, hiszen ez alapján döntenek a potenciális vevők. A záródolgozat témája a 14 hetes szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatok, valamint a Trans-Sped Kft. vállalati arculatának bemutatása. A dolgozat célja, hogy bemutassa a vállalati arculattal szemben támasztott elvárásokat és hogy ez milyen formában jelenik meg a Trans-Sped Kft. esetében. Ezen felül azt is megvizsgáltam, hogy milyen hatással van a vállalkozás marketingjére.

 15. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kötelespéldány feldolgozás optimális folyamatának kialakítása

  Papp, Mária
  A záródolgozat a DEENK kötelespéldány állományának áttanulmányozásáról szól. A legnagyobb probléma minden egységben a raktározással és szállítmányozással kapcsolódott össze.Ennek a problémának a logisztikai feltárása és újra gondolása volt a fő téma.Különböző diagramok és táblázatok segítségével szemléltettem, hogy mekkora a DEENK hivatalos állománya és a feldolgozási műveleteket.Felvázoltam az áttanulmányozás után három lehetőséget és ezen megoldások előnyeit és hátrányit.Kifejtettem a végén, hogy melyik megoldást tartom a legcélravezetőbbnek és költséghatékonyabbnak.

 16. Vállalatok és fogyasztók közötti kereskedelem a webáruházban

  Szűcs, Antal
  Dolgozatom fő témája az elektronikus kereskedelem vállalatok és fogyasztók közötti szegmense, mely azonos a gyakorlati helyem fő tevékenységével. Célom az olvasót végig kísérni az e-kereskedelemmel kapcsolatos tematikán, majd bemutatni azt a céget, ahol végeztem a gyakorlatomat. A mai modern világban, a technológia fejlődésnek köszönhetően nemcsak külföldön, hazánkban is virágzik az online kereskedelem. Egyre több internetes áruházzal rendelkezünk, így a fogyasztók elegendő bolt- és termékkínálattal rendelkeznek. A vásárlói döntés emiatt egyre nehezedik, így a cégek mindenféle marketing eszközöket alkalmaznak. Minél több webáruház jön létre, annál nagyobb a verseny. A webáruházak elérik, hogy a fogyasztók között is küzdelem alakuljon ki. Fejlődés mutatkozik...

 17. A Tisza Automotive Kft. bemutatása kereskedelmi és logisztikai szempontok alapján

  Vojtek, Anett
  A dolgozatomat a Tisza Automotive Kft-nél töltött gyakorlatomról írtam. Rövid bemutatásban ismertetem a cég történetét, kitérek arra, hogy pontosan mivel foglalkozik a cég, milyen technológiákat alkalmaz, és kik a vevői. Szemléltetem a vállalat kereskedelmi részlegének, logisztikai területre vonatkozó feladatait. Szó lesz a vevői rendeléskezelésről, vevőkkel való kapcsolattartásról, a szállítással kapcsolatos teendőkről, valamint a havi zárás, készletellenőrzés, előrejelzés és tényadatok kezeléséről.Szó esik a logisztikáról és ennek feladatairól. A komissiózásról készletgazdálkodásról, készletnyilvántartásról, és számítógépes raktárirányításról.

 18. A Digitalko webáruház működésének alapjai

  Regős, Regina
  Dolgozatomban a 14 hetes szakmai gyakorlatomat mutatom be, amit a Frektan kft.-nél töltöttem. A Frektan Kft. a Digitalko webáruház üzemeltetője. A cég szórakoztató elektronikai termékek értékesítésével foglalkozik. Bemutatom a feladataimat, amik egészen az alapoktól, az adatlap szerkesztéstől kezdődött, az árazáson, kategorizáláson keresztül. Részletesen leírom az ügyfélszolgálat szerepét, és a rendelések lezajlását.

 19. Marketing és kereskedelmi tevékenység a Triumph Internationalnél

  Szabó, Petra
  A záródolgozat a Triumph vállalatról szól. A fehérnemű és/ vagy hálóruha vásárlási szokások vannak felmérve. Szó esik az árazásről, a VM-ről és a Mystery Shopping-ról is.

 20. Logisztikai tevékenységek a Láng KFT.-nél

  Petrus, László
  A Láng KFT. logisztikai tevékenységeinek bemutatása

Aviso de cookies: Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios, para análisis estadístico y para mostrarle publicidad. Si continua navegando consideramos que acepta su uso en los términos establecidos en la Política de cookies.